Cukrársky kurz Kláče a tartaletky
Exkluzívny kurz Čokoláda a čokoládové pralinky a bombóny
V rámci projektu Erasmus+ sa v priebehu roka 2022 zúčastnili pedagógovia odborných škôl na cukrárskych kurzoch, ktoré boli pod vedením pani Lady Petránkovej v priestoroch školy Vysoká škola hotelová a ekonomická v Prahe.
Pani Lada Petránková sa 15 rokov venuje pečeniu a cukrárskemu umeniu a zároveň sa aj venuje vedeniu odborných cukrárskych kurzov a seminárov pre učiteľov aj študentov stredných a vysokých odborných škôl.
Cukrárske remeslo, umenie pečenia sa mení a postupne sa zavádzajú nové spôsoby a techniky spracovania surovín. Účastníci kurzov sa pod dohľadom tejto skúsenej mentorky venovali nielen pečeniu klasických koláčov, ale aj príprave moderných tartaletiek, praliniek a spolu s nimi aj novým druhom náplní, krémov a dekorácií. Kurzy im pomohli získať a osvojiť si nové moderné a inovované postupy pri príprave, spracovaní a výrobe dezertov a cukroviniek. Získané vedomosti a zručnosti takto budú môcť implementovať do odborného vyučovania na školách.
Aj učiteľ sa neustále vzdeláva a pracuje na svojich vedomostiach a zručnostiach, aby mohol svojich žiakov aj naďalej motivovať.