Na odbornú prax v rámci projektu ERAMUS+ vycestovalo 15 žiakov z Hotelovej akadémia Otta Brücknera v Kežmarku. Odborná prax sa konala na Malte a bola zameraná na gastronómiu – kuchári, čašníci, barmani.
Stáž sa uskutočnila vďaka spolupráci s občianskym združením REŠTART.
Pracoviská na ktorých žiaci pracovali boli sústredené v hoteloch a reštauráciách.
Prvé dni mali v rámci mobility pridané aj konverzačné hodiny angličtiny, aby sa žiaci osmelili, rozrozprávali a aj zlepšili v anglickom jazyku.
Pracovali na pozíciách čašník a kuchár, kde využívali a zdokonaľovali nielen svoje komunikačné zručnosti, ale aj znalosti z hotelierstva a gastronómie. Práca na pracoviskách bola niekedy náročnejšia, ale vďaka úžasnému kolektívu kolegov to vždy hravo zvládli. Počas voľných dní mali možnosť vidieť a spoznávať čo Malta ponúka, … ostrov Gozo, Comino a Modrú lagúnu, kde je naozaj nádherne. Navštívili aj hlavné mesto Valetta, hlavnú triedu plnú obchodíkov so suvenírmi, kaviarňami, obchodmi, mieso, kde je veľmi príjhemná turistická atmosféra. Malta je krásna krajina a niektorí sa tam určite radi vrátia.